סגור
(1)
יש 1 מוצרים מוצרים בעגלת הקניות שלך
צבע: כרום [+100 ₪]
מחיר יחידה: 3,090 ₪
כמות: 1
סיכום ביניים: 3,090 ₪
חיפוש
Filters

RSS

מתכונים

חלת תפוחים בזיגוג דבש

המצרכים:

1 ק"ג קמח לחם

20 גרם שמרים יבשים

300 גרם חלב

1 כפית תמצית וניל

8 גרם מלח

4 ביצים

4 חלמונים

200 גרם סוכר

200 גרם חמאה רכה

 

אופן הכנה:

  1. ממיסים את השמרים בחלב בטמפ' של 25 – 30 מעלות.
  2. מערבבים במיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, לשים עד לקבלת בצק אחיד ורך כ- 5 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עוד 5 דקות עד לבצק אחיד.
  3. מעבירים למקרר ומתפיחים 8 – 10 שעות. (בשעת הדחק אפשר להסתפק בתפיחה זריזה של שעתיים בטמפרטורת החדר).
  4. מרדדים את הבצק למלבן, מפזרים את מלית התפוחים לאורך המלבן ומגלגלים לרולדה. ליצור שבלול, להניח בתבנית עגולה ולהתפיח שוב בחצי שעה.
  5. לאפות בחום 170 מעלות – 45 דקות.
  6. להבריש את העוגות בסירופ סוכר ולהגיש

 

מצרכים למילוי התפוחים:

10 תפוחי עץ גרנד סמיט

1 כוס סוכר

1 כפית קינמון

כף ברנדי

 

אופן ההכנה:

1. קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה בעזרת תפוחן

2. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ואחידות

3. במחבת כבדה מפזרים באחידות את הסוכר ומשטחים אותו. מחכים עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל אחיד.

4. מסננים את התפוחים מהנוזלים ומוסיפים אותם אל הקרמל, הקרמל מתקשה אך תוך כמה דקות הוא חוזר למצב נוזלי.

מוסיפים את הברנדי והקינמון, מערבבים ללא הפסקה את התפוחים ולאחר מספר דקות  מורידים מהאש ומסננים מהנוזלים.

5. לקרר היטב.



תגובות (0)
טיאן ירקות

מנה יפיפיה מהקלאסיקה של המטבח הצרפתי עם טעם ישראלי

מצרכים:

¼ כוס שמן זית  

3 בצלים סגולים

3 שיני שום כתושות

4-5 עגבניות תמר בשרניות

4-5 קישואי זוקיני

½ כוס עלי בזילקום

2 כפות עלי טימין

מלח גס ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. לפרוס דק את הבצל בעזרת מעבד המזון בדסקית הפריסה הדקה (S2ׂׂ)

2. לשים במחבת 2 כפות שמן זית ולטגן עד להזהבה את הבצל יחד עם השום

3. לפרוס את הזוקיני והעגבניות בדסקית הפריסה העבה של מעבד המזון (S6) 

4. בתבנית חרס יפה להגשה ,  לסדר את הבצל בתחתית הכלי ולפזר מעל עלי טימין

5. לסדר כמניפה בצורה שהירקות יעמדו לסירוגין -זוקיני ועגבניה. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים .

6. בקערה קטנה לערבב שמן זית , אורגנו יבש ולהבריש את הירקות ,לפזר מלח גס ופלפל ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות 

תגובות (0)
גלידת קוקוס

גלידת קוקוס (פרווה)

4 חלמונים

2 כוסות חלב קוקוס

½ כוס סוכר

½ כוס פתיתי קוקוס קלויים

1 כפית תמצית וניל

 *יש להקפיא את קערת הגלידה 24 שעות לפני השימוש*

אופן ההכנה:

  1. להקציף בקערת המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר
  2. לחמם בסיר את החלב, חלב הקוקוס והסוכר, לבחוש תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה. להסיר מהאש.
  3. לעשות השוואת טמפרטורות, כלומר לשפוך 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל ואח"כ ולשפוך הכול חזרה לסיר
  4. לחמם עד להסמכה קלה של הבלילה כך שהיא מצפה את גב הכף, לשים לב שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
  5. מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט, רצוי ללילה במקרר.
  6. מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מכניסים את תערובת הקוקוס הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דק'. כאשר מתקבל מרקם אוורירי, מוסיפים את הקוקוס הקלוי תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות. מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.

 

תגובות (0)
גלידת וניל

4 חלמונים

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

½ כוס סוכר

גרגירים ממקל וניל שלם/ כפית מחית וניל איכותית

כפית קינמון

 * יש להקפיא את קערת הגלידה 12 שעות לפני השימוש*

 

אופןההכנה:

  • מקציפים בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר (מהירות מס׳ 8)
  • במקביל מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, מקל הוניל והקינמון, בוחשים תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
  • מצננים מעט ועושים השוואת טמפרטורות, כלומר לשפוך 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים, לערבוב קל ואח"כ ולשפוך הכול חזרה לסיר.
  • לחמם עד להסמכה קלה של התערובת אבל לדאוג לא להגיע לרתיחה.
  • מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
  • מוציאים את קערת הגלידה מהמקפיא , ומכניסים את תערובת הוניל הקרה למכונת הגלידה למשך כ-20 דק' עד לקבלת מרקם אוורירי.
  • מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.

 מכונת גלידה: https://bit.ly/2kje8VO

 

 

תגובות (0)
גלידת יוגורט בננה וסילאן

2 גביעי יוגורט

400 גרם בננה קפואה

1 כף גרידת לימון

½ כוס סילאן

* יש להקפיא את קערת הגלידה 12 שעות לפני השימוש*

 

אופן ההכנה:

  • טוחנים את הבננות עד לקבל מחית חלקה
  • מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים דקה נוספת עד לקבלת תערובת אחידה
  • שומרים בקירור עד להכנת הגלידה
  • מוציאים את קערת הגלידה מהמקפיא , ומכניסים את תערובת היוגורט הקרה למכונת הגלידה למשך כ-20 דק'.
  • מכניסים את קערת הגלידה למקפיא עד להגשה.

מכונת גלידה: https://bit.ly/2kje8VO

 

 

תגובות (0)
בצק פסטה בסיסי

הכנת 450 גר' בצק לפסטה

300 גר' קמח מחיטת דורום או קמח רגיל

3 ביצים בינוניות

1 כף שמן זית

 

אפשרויות גיוון:

פסטה תרד- במקום אחת מן הביצים, מוסיפים לקערה 50 גר' תרד מבושל, מנוקז היטב מנוזלים וחתוך דק.

פסטה סלק- אדום- במהירות המתאימה לקבלת מחית בבלנדר, מעבדים 25 ג' סלק מבושל טרי עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את הסלק לקערת הערבול עם שאר המרכיבים.

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הקמח, הביצים והשמן בקערת ערבול, ומרכיבים את המערבל השטוח. מערבבים לאט, במהירות 1, עד שהחומרים מתמזגים היטב. מחליפים את המערבל השטוח בוו הלישה ומגבירים בהדרגה למהירות 4, לשים 5-8 דקות עד קבלת בצק פסטה חלק וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו לפחות שעה אחת במקרר.
  2. מחברים למיקסר את המכונה להכנת פסטה ומכוונים את הכפתור ל-1. מחלקים את הבצק לשמונה חלקים ומעבירים כל חלק באיטיות רבה דרך הגלילה, במהירות 2, ואחר כך מקפלים אותו לשניים. חוזרים על הפעולה 4-5 פעמים. כשהבצק העובר דביק, מכוונים את הכפתור ל-2 ומעבירים בגלילה את עלה הפסטה, אך הפעם מבלי לקפל בסיום הפעולה את הבצק. מעבירים את הבצק דרך הגלילה עוד 4-5 פעמים, כל פעם בכוונון עדין יותר, עד לקבלת העובי הרצוי. חוזרים על התהליך עם שאר חלקי הבצק. כעת בצק הפסטה מוכן לחיתוך.
תגובות (0)
גלידת יוגורט מנגו בננה

2 מיכלי יוגורט

400 גר' מנגו

1 בננה

1/2 כוס דבש

 *את קערת הגלידה יש להקפיא 24 שעות לפני השימוש*

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל הרכיבים במעבד המזון, עד לקבלת מחית חלקה.
  2. שומרים בקירור עד להכנת הגלידה.
  3. מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מכניסים את תערובת היוגורט הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דק'
  4. מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.
תגובות (0)
מרינדה מנצחת

מרינדה מנצחת שמתאימה לחזה עוף, שיפודי פרגית, כנפיים , טופו , ירקות וכל מה שרוצים לשים על האש-

 

5 כפות סויה

2 כפות סילאן

2 כפות שמן שומשום

2 כפות מירין

1 כפית גינגר

1 שן שום כתושה

 

מניחים את כל החומרים בקערה ,מערבבים הכל יחד  ולהשרות במרינדה כשעתיים לפני הצלייה על האש.

*מתכון באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה*

תגובות (0)
קציצות סלמון וירקות

קציצות סלמון וירקות ♦ מנה בריאה וקלה להכנה שמתאימה לכל ארוחה ♦ מתכון באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה ♥♥

 

תגובות (0)
אוזני המן מבצק שמרים

לכל מי שרוצה לגוון מאוזני המן פריכים קבלו מתכון לאוזני המן מיוחדים מבצק שמרים במלית מלוחה! באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה << למתכון- לחצו כאן >>

 

תגובות (0)