חיפוש
Filters

מתכון באדיבות של שפית הבית, שמרית גולדברג צפדיה ♥ למתכון המלא גללו מטה
לפרטים נוספים

חומרים לבצק:

½1 כוסות קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף אורגנו יבש

1 ביצה

1-2 כפות מי קרח

 

חומרים למלית התרד:

30 גרם חמאה

½ קג' עלי תרד טריים

2 שיני שום כתושות

¼ כפית אגוז מוסקט

צרור בצל ירוק חתוך

מלח ופלפל

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

250 גרם גבינת פטה

 

לרביכה:

3 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח ופלפל

1 כף קמח

 

לקישוט:

10 עגבניות שרי חצויות

עירית קצוצה

 

אופן ההכנה :

  • שמים במעבד מזון קמח, חמאה, אורגנו ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים הקרים ומעבדים לכדור בצק.
  • מוציאים מהכלי, משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך חצי שעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית הפאי המשומנת.
  • מהדקים את פני הבצק לתבנית ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
  • להכנת התרד – מחממים חמאה במחבת עד להמסה, מוסיפים את התרד ומאדים, מוסיפים את השום הכתוש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • סוחטים את התרד ומוציאים את הנוזלים.
  • מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, מפזרים בתחתית גבינת קשקבל, מעל מפזרים את התרד בשכבה אחידה, מעל מפזרים את הבולגרית.
  • מערבבים בקערה קטנה בעזרת מטרפה את השמנת, ביצים והקמח, מתבלים במלח ופלפל יוצקים את הרביכה על הקיש, מסדרים מעל את העגבניות החצויות והעירית הקצוצה.
  • אופים בחום בינוני כ 40 דקות או עד שפני הקיש מזהיבים.

חומרים לבצק:

½1 כוסות קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף אורגנו יבש

1 ביצה

1-2 כפות מי קרח

 

חומרים למלית התרד:

30 גרם חמאה

½ קג' עלי תרד טריים

2 שיני שום כתושות

¼ כפית אגוז מוסקט

צרור בצל ירוק חתוך

מלח ופלפל

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

250 גרם גבינת פטה

 

לרביכה:

3 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח ופלפל

1 כף קמח

 

לקישוט:

10 עגבניות שרי חצויות

עירית קצוצה

 

אופן ההכנה :

  • שמים במעבד מזון קמח, חמאה, אורגנו ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים הקרים ומעבדים לכדור בצק.
  • מוציאים מהכלי, משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך חצי שעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית הפאי המשומנת.
  • מהדקים את פני הבצק לתבנית ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
  • להכנת התרד – מחממים חמאה במחבת עד להמסה, מוסיפים את התרד ומאדים, מוסיפים את השום הכתוש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • סוחטים את התרד ומוציאים את הנוזלים.
  • מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, מפזרים בתחתית גבינת קשקבל, מעל מפזרים את התרד בשכבה אחידה, מעל מפזרים את הבולגרית.
  • מערבבים בקערה קטנה בעזרת מטרפה את השמנת, ביצים והקמח, מתבלים במלח ופלפל יוצקים את הרביכה על הקיש, מסדרים מעל את העגבניות החצויות והעירית הקצוצה.
  • אופים בחום בינוני כ 40 דקות או עד שפני הקיש מזהיבים.
הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
fbq('track', 'ViewContent');