חיפוש
Filters

אני אוהבת את המתכונים הקלים והמהירים , זו מנה שאני עושה מדי פעם כשיש לי יותר מדי גבינות במקרר . לזניה עשירה בתרד ומגוון גבינות, פשוטה מאוד להכנה, מהירה וניתנת לגיוון . מנה מצוינת כאופציה צמחונית לארוחה . המתכון באדיבות שפית הבית - שמרית גולדברג צפדיה
לפרטים נוספים

לזניה תרד וגבינות

 

חומרים:

1 חב' עלי לזניה

2 כפות שמן זית

2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן ( עדיפות לברילה ) 

 

למלית התרד:

2 חבילות עלי תרד שטופים וקצוצים גס

200 גר גבינה בולגרית מגורדת

100 גר פרמזן מגורד
1 גביע קוטג'

1 שמנת חמוצה

5 ביצים

מעט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לציפוי:

150 גר גבינה צהובה 

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית פיירקס שמים 2 כפות שמן זית ו3 כפות מרוטב העגבניות.
  2. מניחים את עלי הלזניה בשכבה אחידה המכסה את כל תחתית הכלי .
  3. בקערה גדולה מערבבים  את כל חומרי המלית ומתבלים
  4. מניחים מחצית מהמלית על העלי הלזניה ומשטחים, מניחים שוב שכבת עלי לזניה ומפזרים את יתרת המלית.
  5. מכסים מעל השכבה השנייה של המלית שוב עלי לזניה ויוצקים מעל הכל את רוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת
  6. מכסים בנייר אלומיניום את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות למשך חצי שעה.
  7. מוציאים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה , מוציאים מהתנור שהלזניה אפויה היטב ומגישים.



הערה - ניתן להכין את הלזניה ללא התרד רק עם גבינות, הגבינות ניתנות לשינוי ניתן לשים במקום גבינה בולגרית גבינת עיזים / רוקפור . 
לאלו שלא אוהבים תרד , ניתן להחליף את התרד בכוס זיתים מגולענים וקצוצים או בכוס גרעיני תירס.

 

לזניה תרד וגבינות

 

חומרים:

1 חב' עלי לזניה

2 כפות שמן זית

2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן ( עדיפות לברילה ) 

 

למלית התרד:

2 חבילות עלי תרד שטופים וקצוצים גס

200 גר גבינה בולגרית מגורדת

100 גר פרמזן מגורד
1 גביע קוטג'

1 שמנת חמוצה

5 ביצים

מעט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לציפוי:

150 גר גבינה צהובה 

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית פיירקס שמים 2 כפות שמן זית ו3 כפות מרוטב העגבניות.
  2. מניחים את עלי הלזניה בשכבה אחידה המכסה את כל תחתית הכלי .
  3. בקערה גדולה מערבבים  את כל חומרי המלית ומתבלים
  4. מניחים מחצית מהמלית על העלי הלזניה ומשטחים, מניחים שוב שכבת עלי לזניה ומפזרים את יתרת המלית.
  5. מכסים מעל השכבה השנייה של המלית שוב עלי לזניה ויוצקים מעל הכל את רוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת
  6. מכסים בנייר אלומיניום את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות למשך חצי שעה.
  7. מוציאים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה , מוציאים מהתנור שהלזניה אפויה היטב ומגישים.



הערה - ניתן להכין את הלזניה ללא התרד רק עם גבינות, הגבינות ניתנות לשינוי ניתן לשים במקום גבינה בולגרית גבינת עיזים / רוקפור . 
לאלו שלא אוהבים תרד , ניתן להחליף את התרד בכוס זיתים מגולענים וקצוצים או בכוס גרעיני תירס.

 

הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
fbq('track', 'ViewContent');