חיפוש
Filters

גלילות פילו במלית תפוחים וחבושים

גם לכם נמאס מעוגות דבש? אז הנה מתכון לראש השנה שהוא חגיגה בפני עצמו. גלילות פילו פריכות במילוי תפוחים, חבושים, אגסים וצימוקים שמוגשים לצד גלידת וניל ודבש. ללקק את האצבעות
לפרטים נוספים

גלילות פילו במלית תפוחים , אגסים, חבושים וצימוקים עם גלידת וניל ודבש

מצרכים למילוי:

3 תפוחי עץ גרנד סמיט

2 אגסים

2 חבושים

100 גר' צימוקים לבנים

80 גר' חמאה

3/4 כוס סוכר

1/ כף מיץ לימון

1/4 כוס ברנדי

1 כפית קינמון

1 חב' דפי פילו

חמאה מומסת או שמן זית למריחה

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את התפוחים, האגסים והחבושים ומוציאים את הליבה. חותכים לקוביות קטנות ואחידות.
  2. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון בוחשים.
  3. מסננים את הפירות מהנוזלים ומוסיפים אותם אל המחבת, מוסיפים את הברנדי והקינמון ומטגנים כ-10 דק'. מורידים מהאש ומסננים שוב את הפירות. שומרים את הנוזלים אשר ישמשו כרוטב להגשה.
  4. לאחר סינון מוחלט וצינון של הפירות, יש לחתוך את דפי הפילו לארבעה ריבועים כל אחד ולמשוח בשמן זית.
  5. במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מהמילוי ומגלגלים לסיגר דק.
  6. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה, משמנים מלמעלה את אצבעות הפילו ואופים 12 דק' בחום בינוני של 180 מעלות.

מצרכים לגלידה:
4 חלמונים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/4 כוס דבש 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר.
  2. במקביל מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, הוניל והקינמון, בוחשים תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
  3. מצננים מעט ועושים השוואת טמפרטורות, כלומר שופכים 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל ואח"כ ושופכים הכול חזרה לסיר. מחממים עד להסמכה קלה של התערובת, לא להגיע לרתיחה!. מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
  4. מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מוזגים את תערובת הוניל הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דק' עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את הדבש ומערבבים עוד כדקה.
  5. מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.

 מגישים את אצבעות הפילו לצד גלידת הוניל ומוזגים מעל כף מהרוטב ששמרנו בצד.

גלילות פילו במלית תפוחים , אגסים, חבושים וצימוקים עם גלידת וניל ודבש

מצרכים למילוי:

3 תפוחי עץ גרנד סמיט

2 אגסים

2 חבושים

100 גר' צימוקים לבנים

80 גר' חמאה

3/4 כוס סוכר

1/ כף מיץ לימון

1/4 כוס ברנדי

1 כפית קינמון

1 חב' דפי פילו

חמאה מומסת או שמן זית למריחה

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את התפוחים, האגסים והחבושים ומוציאים את הליבה. חותכים לקוביות קטנות ואחידות.
  2. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון בוחשים.
  3. מסננים את הפירות מהנוזלים ומוסיפים אותם אל המחבת, מוסיפים את הברנדי והקינמון ומטגנים כ-10 דק'. מורידים מהאש ומסננים שוב את הפירות. שומרים את הנוזלים אשר ישמשו כרוטב להגשה.
  4. לאחר סינון מוחלט וצינון של הפירות, יש לחתוך את דפי הפילו לארבעה ריבועים כל אחד ולמשוח בשמן זית.
  5. במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מהמילוי ומגלגלים לסיגר דק.
  6. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה, משמנים מלמעלה את אצבעות הפילו ואופים 12 דק' בחום בינוני של 180 מעלות.

מצרכים לגלידה:
4 חלמונים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/4 כוס דבש 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר.
  2. במקביל מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, הוניל והקינמון, בוחשים תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
  3. מצננים מעט ועושים השוואת טמפרטורות, כלומר שופכים 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל ואח"כ ושופכים הכול חזרה לסיר. מחממים עד להסמכה קלה של התערובת, לא להגיע לרתיחה!. מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
  4. מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מוזגים את תערובת הוניל הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דק' עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את הדבש ומערבבים עוד כדקה.
  5. מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.

 מגישים את אצבעות הפילו לצד גלידת הוניל ומוזגים מעל כף מהרוטב ששמרנו בצד.

הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
fbq('track', 'ViewContent');