חיפוש
Filters
סגור

החומוס של צחי

חומוס טעים כמו בחומוסייה, מתאים לשימוש במעבד מזון מג'ימיקס

החומוס של צחי

מצרכים:
1 ק"ג  גרגרי חומוס יבש
2 בצלים קלופים
0.5 ק"ג  טחינה גולמית
0.5 כפית כמון
1 כפית מלח
5 שיני שום קלופות
0.25 כוס מיץ לימון טרי

אופן הכנה:
1. משרים את גרגרי החומוס לילה שלם במים פושרים
2. מבשלים את גרגרי החומוס המושרים יחד עם הבצלים השלמים כ-4 שעות על אש נמוכה
3. בקערה הגדולה של מעבד המזון עם להב המתכת, מכניסים את החומוס המסונן בתוספת הבצלים.
4. מוסיפים את הטחינה ו-2 כוסות מים מבישול החומוס
5. מפעילים את מעבד המזון למשך 2-3 דק' ומוסיפים את התבלינים תוך כדי הפעולה.

* במידה ורוצים חומוס נוזלי יותר מוסיפים עוד מים, לקבלת חומוס במרקם יציב יותר ניתן להוסיף עוד טחינה גולמית.
* על מנת לקבל מרקם גרגירי, משאירים כוס גרגרי חומוס מבושלים בצד ומוסיפים אותם לקראת סוף הטחינה.
* ניתן להחליף את גרגרי החומוס היבשים בחומוס מקופסאת שימורים.                  

המתכון באדיבות השף צחי עובדיה.

החומוס של צחי

מצרכים:
1 ק"ג  גרגרי חומוס יבש
2 בצלים קלופים
0.5 ק"ג  טחינה גולמית
0.5 כפית כמון
1 כפית מלח
5 שיני שום קלופות
0.25 כוס מיץ לימון טרי

אופן הכנה:
1. משרים את גרגרי החומוס לילה שלם במים פושרים
2. מבשלים את גרגרי החומוס המושרים יחד עם הבצלים השלמים כ-4 שעות על אש נמוכה
3. בקערה הגדולה של מעבד המזון עם להב המתכת, מכניסים את החומוס המסונן בתוספת הבצלים.
4. מוסיפים את הטחינה ו-2 כוסות מים מבישול החומוס
5. מפעילים את מעבד המזון למשך 2-3 דק' ומוסיפים את התבלינים תוך כדי הפעולה.

* במידה ורוצים חומוס נוזלי יותר מוסיפים עוד מים, לקבלת חומוס במרקם יציב יותר ניתן להוסיף עוד טחינה גולמית.
* על מנת לקבל מרקם גרגירי, משאירים כוס גרגרי חומוס מבושלים בצד ומוסיפים אותם לקראת סוף הטחינה.
* ניתן להחליף את גרגרי החומוס היבשים בחומוס מקופסאת שימורים.                  

המתכון באדיבות השף צחי עובדיה.

הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה